donderdag 11 oktober 2007

WAAROM ONTGIFTEN


Als deel van onze normale lichaamsfuncties ontgiften we iedere dag. We scheiden gif en overtollige stoffen af via onze nieren, lever,dikke darm, lymfesysteem, longen en huid.

Gifstoffen vinden we in onze dagelijkse omgeving: tabak, alcohol, voedseladditieven, drugs en medicijnen, pesticiden, zware metalen en industriële afvalstoffen. Het is nodig dat we ons lichaam optimaal laten functioneren en zich laten ontdoen van deze gifstoffen omdat het schadelijke, overtollige stoffen zijn die ons immuunsysteem aanvallen en een heel scala van zijdelingse problemen kan bewerkstelligen waaronder vermoeidheid, en lusteloosheid, hoofdpijn en migraine, verkoudheid en griep, huidproblemen, sinusproblemen en ga zo maar door.

In feite bestaat er een theorie die suggereert dat ontgiften op een gegeven moment voorgesteld kan worden als een alternatief voor de preventie van ziektes door een gebrekkig immuunsysteem.

Ons lichaam is complex maar in zijn simpelste vorm is het een verzameling van cellen en weefsel. Cellen bestaan uit elektrische ladingen en bevatten idealiter een gelijke hoeveelheid positieve en negatieve ionen.

In deze ideale toestand zijn we perfect in balans en ons lichaam functioneert door gifstoffen te verwijderen en voedingstoffen op te nemen van voeding, water en zuurstof..

Als het lichaam enige vorm van trauma ervaart, wat veroorzaakt kan worden door slecht dieet, ziekte of verwonding worden de cellen meer positief geladen en werken dientengevolge niet zo effectief en het proces van het opslaan van gifstoffen begint.

Zelfs gebrek aan lichaamsbeweging bevordert het opslaan van gifstoffen. Daardoor ontstaat stagnatie van ons natuurlijk ontgiftingsproces.

Er zijn veel boeken die uitleggen hoe we moeten leven of tenminste de manier waarop we leven verbeteren. Want het lijkt erop dat we het niet goed doen. Vaak realiseren we ons dat niet voordat het te laat is. Ons immuunsysteem geeft het op en we worden ziek op één of andere manier.

Nu gezondheid, dieet en leefstijl meer dan ooit de aandacht krijgt voor veel verschillende soortenonderzoek is het duidelijk geworden dat ons lichaam hulp nodig heeft om efficiënt en effectief te functioneren in de omgeving waarin we tegenwoordig leven en waar we grotendeels zelf voor verantwoordelijk zijn.

Onze ideale omgeving zou harmonieus moeten zijn en vrij van stress en vervuiling. Wij zouden genieten van een natuurlijk gebalanceerd dieet met voedsel dat geen toevoegingen bevat of vreemde bewerkingen heeft ondergaan.

Dat is duidelijk een andere wereld dan die waarin wij leven.

Geen opmerkingen: